Megjelent esélyegyenlőségi kisfilmünk az „Esély-háló” program jóvoltából

SIKK

A SIKK Egyesület részt vett az „Esély-Háló” Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Debreceni járásban című projektben. A program célja a Debreceni Önkormányzat és Hajdúsámson együttműködésének kialakítása, a hátrányos helyzetű személyek megsegítése. 

 

Több helyi civil szervezet, egyesület és alapítvány közreműködésével valósultak meg az egyes programelemek. A Héra és a SIKK Egyesület közreműködésével 19-60 év közötti álláskeresők megszólítása, pszichológiai és szociális korlátok feloldása, résztvevők önértékelésének javítása történt. Ezenkívül számos kezdeményezés érte el célját: Egészség-Tér : Egészségügyi szolgáltatásokról nyújt információt: prevenció, szűrővizsgálatok tudatosítása, egészségi állapotfelmérés, táplálkozási tanácsadás.Tehetséggondozó tábor szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek: általános iskolából a 7-8 osztályosokat, míg középiskolából a 9-10 osztályosokat várták. A körülmények biztosítottak voltak (szállítás, étkezés, szállás).Érzékenyítő tréning: A TKKI-vel közreműködésével „Esélyteremtő attitűd formálása”, diszkrimináció kezelése.Egészségfejlesztő műhelymunka házi betegápolóknak: 4 alkalom a Civil Információs Centrum, Holnapom Egyesület és a Debreceni Egyetem szakembereivel.

Mentálhigiénés műhelymunka: Forrás Lelki Segítő Egyesület közreműködésével, 15 fő bevonásával, a cél oldani a résztvevők elszigeteltségét.Könyvtárnapok: Fehér Bot napja: irodalmi, zenés műsorok, festménykiállítás egyéb programok révén érzékenyítés,figyelemfelhívás az akadálymentesítés fontosságára.Egészségügyi és szociális kisokosok elkészítése: igénybe vehető ellátásokról, szolgáltatásokról. – elektronikus formában jelenik meg. (Forrás:lepeselony.com)

Hálóvetők- civilek a közösségekért: 8 darab. 20 perces ismeretterjesztő, érzékenyítő, motiváló kisfilm készült az esélyegyenlőség jegyében.  A Héra és a SIKK Egyesület közös esélyegyenlőségi kisfilmje az alábbi linken érhető el: 

Comments are closed.

Font Resize