CSKSZ projekt Sajtóközlemény

2015/02/14infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA

 

Sikeresen zárult a „CSKSZ- helyi családok, közösségek és szolgáltatások modernizációjáért program

A Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület az Új Széchenyi Terv keretében sikeresen megvalósította „CSKSZ – Program a helyi családok, közösségek és szolgáltatások modernizációjáért” (TÁMOP–5.5.1.B-11/2-2011-0277) című projektjét. A program célja a családi életre nevelés és a helyi közösségek erősítése.

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt célcsoportja a Hajdúsámsonban élő, főként hátrányos helyzetű családok. Számukra elengedhetetlenül szükséges az egyéni képesség, az egyéni és társas készségfejlesztéshez megfelelő intézményes keret biztosítása. Az aktív korú személyek munkaerő-piaci re-integrációja szintén fontos momentum, hiszen ez a családfenntartás alapvető keretét jelenti, ami a létbiztonság és családi egzisztencia megteremtéséhez nélkülözhetetlen. Ezeket kívánjuk erősíteni családi programokkal, tanácsadásokkal és különféle közösségi szolgáltatásokkal.

A fentiek mentén a projekt céljai között szerepel a hagyományos családi értékrend felélesztése és megerősítése, a tudatos gyermekvállalásra nevelés, az egészséges családi élettel kapcsolatos prevenció, a családon belüli és családok közötti párbeszéd kialakítása, valamint önsegélyező hálózatok létrehozása és a családbarát foglalkoztatás lehetőségeinek megismertetése. 2014.02.14-én partnerszervezetek segítségével szervezzük meg az „Egymilliárd Nő Ébredése” akciót, amelynek keretében a nőket érő erőszak ellen hívtuk fel a figyelmet. Az előadásokat is ebben a témakörben mutatják be, illetve a résztvevőkkel közös tánc is erre a komoly problémára reflektál.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:35,90 Millió ft. A kivitelezés ideje: 2013. március 1- 2015. február 28.  A projektről és az eseményről bővebb információ kérhető: 52/640-736

DSCN2957

Comments are closed.

Font Resize