Támogassa adója 1%-val a Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület!

1%

Egyre több civil szervezettel találkozunk, lépünk kapcsolatba nap, mint nap. Munkájukkal, odaadásukkal segítséget nyújtanak a rászorulóknak, erre törekszik a Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület (SIKK) is. 

Az Egyesület céljai, és tevékenységei:

Az Egyesület tagjai felismerték a szociális, foglalkoztatási és kulturális és egészségügyi kapcsolatrendszer megerősítésének szükségességét és célul tűzik ki fenti kapcsolatrendszer tapasztalati, célcsoporti igényekre építő korszerűsítését.

A SIKK Egyesület céljai:

A lakosság élethelyzetének javítása, a szociális ellátáshoz kapcsolódó más ágazatokkal – munkaügy, kultúra, egészségügy, – történő együttműködés keretében innovatív szolgáltatási formák létrehozása.
Az Egyesület működési területén élő, szociális helyzetük, egészségügyi, mentálhigiénés állapotuk miatt rászorult pszichiátriai betegek intézményi szolgáltatások keretében történő ellátása. Olyan egyéni szükségletekre alapozott, hosszabb távú, innovatív ellátás biztosítása, mely előkészíti az ellátottak családi és lakóhelyi környezetbe, a társadalomba történő visszatérését. Az Egyesület szociális szolgáltatói feladatainak végzése során tiszteletben tartja az ellátott személyek és családok életmódját, életstratégiáját, szokásrendszerét és tradícióit.
Innovatív ellátó rendszer létrehozása, mely komplex, igényekre gyorsan, rugalmasan reagáló, a lakosság szociális ellátását, ezen belül, házi segítségnyújtását, idősek gondozását, étkeztetését, nappali felügyeletét, szakápolási feladatait, nappali ellátását, átmeneti szociális ellátását, intézményben történő ellátását, rehabilitációját és az intézmény működtetését biztosítja.
Felnőttképzés, iskolarendszeren kívüli képzések szervezése és lebonyolítása. Speciális önszerveződő csoportok segítése.
Mentálhigiénés szolgáltatások, terápiás szolgáltatások, az egészséges életmód propagálása, felvilágosító előadások szervezése. Életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése.
Munkanélküliek elhelyezkedésének segítése, rehabilitációs és szociális foglalkoztatás, munkanélküliek foglalkoztatása és munkahely teremtés lehetőségeinek kidolgozása. Szociális szolgáltatást nyújtó intézményben az ellátottak részére képzési, munka jellegű vagy terápiás foglalkoztatás.
Tanácsadási, információ nyújtási rendszer kidolgozása és működtetése, családsegítés, közösségi szociális munka.
Szoros együttműködés az önkormányzatokkal. Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását

 

Elérhetőség: 

Telefonszáma: 0652/321-666

e-mail címe: sikk.egyesulet1@gmail.com

Comments are closed.

Font Resize